Kedves szakértők!
Adószámmal rendelkező magánszemély számlázása tárgyában írok.
Először írok(én egyéni vállalkozó vagyok),de most a felnőtt magyar-német nyelvtanár lányom ügyében.
Magán tanárként szeretne tanítani,hol magánszemélyeket és nyelviskoláknak is óra adóként.A nyelviskolák minden esetben megkérdezik,hogy számlát tud-e adni?
Lehet szellemi szabadfoglalkozású magánszemély? vagy ez együtt jár az adószám kérelemmel együtt a tevékenységi kör megnevezésénél?
-magánszemélyként adószámmal adhat számlát? ,de milyen fizetési kötelezettségei vannak?Tételesen nem tudom,viszont neki egy fillérje sincsen finanszírozni egy egyéni vállalkozást,hiszen ott azonnali fizetési kötelezettségek vannak.
Most nem tudja,hogyan vállalhatná el egy nyelviskolában heti két alkalommal 90-90 perc oktatását.
Egy alkalommal kapna 4800 Ft-ot,a heti két alkalomra tehát 9600 Ft-ot,azaz egy hónapra kb.38400 Ft-t.Erre mennyit kellene neki befizetnie(fizetjük a minimum tb-t 4300 Ft-ot havonta) szja-t,tb-t még,áfá-t úgy tudom most már nem kell..
Abban az esetben, ha még jön hozzá másik iskola, akkor göngyölődik a jövedelem természetesen,milyen bevallást kell tennie,csak az év végén?
Lehet, hogy össze -visszák a kérdéseim,de sürgős lenne!
Már holnap tanítania kellene!!
Segítenétek?
Előre is köszönöm: Tündi