Jó reggelt mindenkinek! Számlázási kérdésem a következő:
Egy kereskedelmi KFT X Kft-től árut vesz és egy fuvarozó céggel elszállíttatja közvetlenül Y Kft-hez. X Kft az árut az raklapon szállíttatja, aminek az árát áfásan kifizetteti a kereskedelmi KFT-vel. A fuvarozó az áru leszállításakor otthagyja a raklapot a vevőnél aki csereraklapot ad . Ennek ellenére a szállító cég a következő fuvarkor nem viszi vissza X KFt-nek a raklapot, hanem uj szállításnál megint új raklappal szállítja el az árut. Most az a gond, hogy mivel kereskedelmi KFT az X Kft-nek kifizette áfásan (a számlában külön bontottan jelenik meg)a raklapok értékét,a szállító cég felé (mivel a raklapok nála maradtak) szintén áfásan kiállított egy számlát. Ezt a kiállított számlát a szállító nem fogadja el, mondván, hogy csak áfa nélküli szám lát fogad el mégpedig kártérítési hivatkozással. Nem tudom, hogy ez miként jó.
Én úgy gondolom, hogy a kártérítési számlát akkor lehetne kiállítani főleg áfamentesen a szállító felé, ha küldene egy jegyzőkönyvet, hogy a raklapok használhatatlanok. A könyvelésben a raklapokat göngyölegként könyveltem, de ha nincs visszaszámlázás, akkor hogy kerül ki onnan.
Nem tudom érthetően irtam-e le. de nagyon várom a segítségeteket, üdv zsuzsa