Adófórum

Adózási és számviteli információk

Telefon ktg kiszámlázás

Számlázás

Telefon ktg kiszámlázás

HozzászólásSzerző: KovacsJ » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok! A 9-12 havi telefon kiszámlázása februárban (2008) lesz, be kell-e a 0808-on vallani? Másik kérdés a szgépkocsi az Anyuka nevén van utnyilvántartás alapján az üzemanyag elszámolható, számla is kell ? Köszi Zsuzsa
KovacsJ

Telefon ktg kiszámlázás

HozzászólásSzerző: M.Éva » hétf. feb. 18, 2008 6:26 pm

Szia!Ha a telefonhasználatot kiszámlázod, mit akarsz a 0808-on vallani? Vagy nem értem a kérdést! Üdv:Éva
M.Éva

Telefon ktg kiszámlázás

HozzászólásSzerző: HIDNA » hétf. feb. 18, 2008 6:32 pm

A telefonnal kapcsolatos kérdést én sem értem, viszont az anyuka nevén lévő gépkocsira nem kell számla, útnyilvántartás alapján az APEH által közzétett árral és a norma alapján kifizethető a költség, a 9.- ft/km viszont nem.

A gépkocsira kölcsönszerződést kell kötni, amiben a használati feltételek rögzítve vannak.

Klári

HIDNA

Telefon ktg kiszámlázás

HozzászólásSzerző: kovalkata » hétf. feb. 18, 2008 9:54 pm

Sziasztok!

Szerintem a magáncélú használat utáni szja-t és járulékokat kevered a továbbszámlázással. Ha kiszámlázod, semmit nem kell jelenteni a 0808-on.

Az Anyuka nevén lévő gk-val egyetértek Klárival. Útnyilvántartás, apeh norma, +9 Ft nem lehet, mert nem saját vagy házastárs tulajdona. Számlák nem kellenek és nem is lehet ebben az esetben.

Üdv. Kata

kovalkata

Telefon ktg kiszámlázás

HozzászólásSzerző: KovacsJ » hétf. feb. 18, 2008 10:13 pm

Sziasztok! A telefonhaszn. 30%- nak a továbbszámlázása utólag történt, a 2007 évi tel.szla 2008 évben lett tovább számlázva, a teljes áfa ilyenkor is levonható?  (Nincs tételes számla). A gépkocsira utnyilvántartás alapján, norma szerint kifizetett üzemanyag ktg térítést be kell-e vallani a 0808-on? (rosszul kérdeztem az előbb) Most derült ki, hogy az üzembentartó aki elszámol, ez változtat az elszámoláson? Zsuzsa
KovacsJ

Telefon ktg kiszámlázás

HozzászólásSzerző: KovacsJ » hétf. feb. 18, 2008 10:21 pm

Sziasztok! A gépkocsival azért vagyok gondban. mert ez egy új ügyfelem és én mondtam neki hogy útnyilvántartás kell és szla nem, de állította, hogy az előző könyvelő elszámolta a számlákat és most elhozta a pénztár nyilvántartást és tényleg. Én úgy probáltam meggyőzni, hogy a kollégát se sértsem meg. Zsuzsa
KovacsJ

Telefon ktg kiszámlázás

HozzászólásSzerző: lenanita » hétf. feb. 18, 2008 10:31 pm

Én is úgy tudom, ha továbbszámlázás van a telefonokra, akkor nem kell 0808-on vallani.Csak nekem egy gondom van, a szolgáltató által nyújtott kedvezményekkel mi van( családbarát)?Az egyik telefont teljesen kiszámlázzuk, és kiszámlázhatom a szolgáltató nyujtotta kedvezmény nélkül (piaci ár) vagy nem és a használónak jelentkezik term. juttatás utáni adókötelezettsége a kedvezmény után?
lenanita

Telefon ktg kiszámlázás

HozzászólásSzerző: olahneedit » kedd feb. 19, 2008 8:21 am

Nem foglalkozok a kedvezményekkel. Kiszámlázza a szolgáltató telefononra lebontva a díjakat, én pedig az így megállapított br összeg 20%-át az adott telefon használójának. OK, így 70-30%, de még mindig jobban megéri, mint a járulék, vagy a 30% kiszámláz, 100% elszámol eset. Ha a cégnek 6  mobilja van, de csak 5 alkalmazottja - a cégvezetővel együtt is - akkor azt amit nem használnak, nem számlázom ki. Nekem így kerek. Na persze, beleköthető, de nem érdekel. Többnyire csak alapdíj van azon, amit nem használnak. Nálam is volt olyan eset, hogy 2007 végén kapott a cég olyan, addig még más vállalkozás tulajdonában, de a cég használatában lévő telefonok ksgszláit, aminek a névre lebontott 20%-ait csak 2008-ban számláztam tovább a magánszemélynek. Én sem foglalkoztam egy percig sem a járulékokkal. Azoknál az ev-knél, ahol nincs szlarészletezés a vonalasra, ott sem foglalkozok alapdíjjal, meg miegymás, veszem a végét, és a 20%-át kiszámlázom az egyik alkalmazott és társai nevére.

Egyébként meg akkora baromság ez is. Nyilván van magánhasználat, ok, de ritkán tesz az ki 20%-ot, az ev-k meg nem vállalják a bizonyítását. Hogy miért nem elég nekik, ha az áfát nem kérjük vissza teljesen?

olahneedit

Telefon ktg kiszámlázás

HozzászólásSzerző: lenanita » kedd feb. 19, 2008 11:52 am

Én le sem mertem vonni a telefonok áfáját, úgy hogy ha magánhasználat van még esetleg, akkor nem lehet belekötni. Pedig nyugodtan levonhatnám. De lehet hogy ezeknek még az sem elég, csak az adó menjen be.
lenanita

Vissza: Számlázás