A telefonnal kapcsolatos kérdést én sem értem, viszont az anyuka nevén lévő gépkocsira nem kell számla, útnyilvántartás alapján az APEH által közzétett árral és a norma alapján kifizethető a költség, a 9.- ft/km viszont nem.
A gépkocsira kölcsönszerződést kell kötni, amiben a használati feltételek rögzítve vannak.
Klári
Sziasztok!
Szerintem a magáncélú használat utáni szja-t és járulékokat kevered a továbbszámlázással. Ha kiszámlázod, semmit nem kell jelenteni a 0808-on.
Az Anyuka nevén lévő gk-val egyetértek Klárival. Útnyilvántartás, apeh norma, +9 Ft nem lehet, mert nem saját vagy házastárs tulajdona. Számlák nem kellenek és nem is lehet ebben az esetben.
Üdv. Kata
Nem foglalkozok a kedvezményekkel. Kiszámlázza a szolgáltató telefononra lebontva a díjakat, én pedig az így megállapított br összeg 20%-át az adott telefon használójának. OK, így 70-30%, de még mindig jobban megéri, mint a járulék, vagy a 30% kiszámláz, 100% elszámol eset. Ha a cégnek 6 mobilja van, de csak 5 alkalmazottja - a cégvezetővel együtt is - akkor azt amit nem használnak, nem számlázom ki. Nekem így kerek. Na persze, beleköthető, de nem érdekel. Többnyire csak alapdíj van azon, amit nem használnak. Nálam is volt olyan eset, hogy 2007 végén kapott a cég olyan, addig még más vállalkozás tulajdonában, de a cég használatában lévő telefonok ksgszláit, aminek a névre lebontott 20%-ait csak 2008-ban számláztam tovább a magánszemélynek. Én sem foglalkoztam egy percig sem a járulékokkal. Azoknál az ev-knél, ahol nincs szlarészletezés a vonalasra, ott sem foglalkozok alapdíjjal, meg miegymás, veszem a végét, és a 20%-át kiszámlázom az egyik alkalmazott és társai nevére.
Egyébként meg akkora baromság ez is. Nyilván van magánhasználat, ok, de ritkán tesz az ki 20%-ot, az ev-k meg nem vállalják a bizonyítását. Hogy miért nem elég nekik, ha az áfát nem kérjük vissza teljesen?
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 18 vendég