Sziasztok!
Szeretném kérni a segítségeteket, hogy a nonprofit egyesület tagjainak tagdíj fizetését, ki kell-e számláznia az egysületnek?
Köszike
BT.
Sziasztok!
Szeretném kérni a segítségeteket, hogy a nonprofit egyesület tagjainak tagdíj fizetését, ki kell-e számláznia az egysületnek?
Köszike
BT.
Szia!
Nálunk nem számlázzuk ki az éves tagdíjat, csupán bevételi pénztárbizonylatot írunk, illetve a tagkönyvébe(nyilvántartásba) bevezettük, hogy kifizette a tagdíjat. Sportegyesületről van szó, jónéhány taggal és pártoló taggal. Még senki sem kért számlát, elég volt a bev. pt. bizonylat.
üdv
Kata
Kedves Kata!
Köszönöm, hogy válaszoltál. Az az igazság, hogy én még soha sem foglalkoztam egyesületekkel, és igen buta vagyok hozzá. A lényeg hogy elég a tagdíjról bármilyen elismervény, ha jól értem szavaidat?
Köszönöm
BT.
Szia!
Mi is a tagdíjról csak bevételi pénztárbizonylatot adunk, nem kell róla számla! + magunknak csinálunk egy táblázatot: név,évekpl.:2000,2001 és ha fizetett beírjuk az év alá fizetve! Ha tartozása van azt is látjuk nem keveredünk bele!
Szia ! A fentiekhez csak hozzátenném, hogy azon tagok, akik nem magánszemélyek, esetenként kérnek "számlát" - annál is inkább, mert különböző pályázati támogatások elszámolásánál szükségük lehet rá. De a "számviteli bizonylat" erre a célra tökéletesen megfelel.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 21 vendég