Adófórum

Adózási és számviteli információk

Tagdíj számlázása

Számlázás

Tagdíj számlázása

HozzászólásSzerző: b.teca » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Szeretném kérni a segítségeteket, hogy a nonprofit egyesület tagjainak tagdíj fizetését, ki kell-e számláznia az egysületnek?

Köszike

BT.

b.teca

Tagdíj számlázása

HozzászólásSzerző: 3HInfo » kedd jan. 08, 2008 1:42 pm

Szia!

Nálunk nem számlázzuk ki az éves tagdíjat, csupán bevételi pénztárbizonylatot írunk, illetve a tagkönyvébe(nyilvántartásba) bevezettük, hogy kifizette a tagdíjat. Sportegyesületről van szó, jónéhány taggal és pártoló taggal. Még senki sem kért számlát, elég volt a bev. pt. bizonylat.

üdv

Kata

3HInfo

Tagdíj számlázása

HozzászólásSzerző: b.teca » kedd jan. 08, 2008 3:30 pm

Kedves Kata!

Köszönöm, hogy válaszoltál. Az az igazság, hogy én még soha sem foglalkoztam egyesületekkel, és igen buta vagyok hozzá. A lényeg hogy elég a tagdíjról bármilyen elismervény, ha jól értem szavaidat?

Köszönöm

BT.

b.teca

Tagdíj számlázása

HozzászólásSzerző: N.Kati » vas. jan. 13, 2008 10:19 am

Szia!

Mi is a tagdíjról csak bevételi pénztárbizonylatot adunk, nem kell róla számla! + magunknak csinálunk egy táblázatot: név,évekpl.:2000,2001 és ha fizetett beírjuk az év alá fizetve! Ha tartozása van azt is látjuk nem keveredünk bele!

N.Kati

Tagdíj számlázása

HozzászólásSzerző: palyikgabi » hétf. márc. 03, 2008 5:38 pm

Szia ! A fentiekhez csak hozzátenném, hogy azon tagok, akik nem magánszemélyek, esetenként kérnek "számlát" - annál is inkább, mert különböző pályázati támogatások elszámolásánál szükségük lehet rá. De a "számviteli bizonylat" erre a célra tökéletesen megfelel.

palyikgabi

Vissza: Számlázás