Adófórum

Adózási és számviteli információk

Külföldi munkavállalás 2

Nemzetközi adózás

Külföldi munkavállalás 2

HozzászólásSzerző: M.Éva » szomb. okt. 13, 2007 10:56 am

Szia Szilvi!Nem tudom elképzelni az általad leírtakat, szóval ha a munkáltatóm angol 12 hónapon keresztül, nekem magyarországon jelentenem kell valahol, hogy 4 hónapot "A", 4 hónapot "B",4 hónapot "C" országban dolgoztatott?, és nekem kell Magyarországon adóznom, mert Ő a bruttó bért fogja kifizetni- tb járulék, mert biztosított Angliában leszek,nem? Nekem ez "sántít", lehet, hogy azért, mert járatlan vagyok a témában.Én úgy gondoltam, az általad írtak a "magyar munkáltató végeztet külföldön munkát" szitura vonatkozik. Örülnék, ha segítenél tisztán látni a témában!! Köszi: Éva
M.Éva
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:12 am

Külföldi munkavállalás 2

HozzászólásSzerző: szensav » csüt. nov. 08, 2007 10:06 am

Kedves Balázs!

Az adótechnikai részét a kollégák már megválaszolták.

Ha a munkáltatód elfogadja, hogy ne munkaviszony keretében dolgozzál neki, hanem cégen keresztül, akkor érdemes egy kedvező adózású országban céget alapítanod. Ekkor a Te céged számlázna az angol cégnek, te pedig a saját céged alkalamzásában állnál nyilván jóval alacsonyabb pénzért, mint saját cég nélkül. Így legálisan minimalizálható a Magyarországon fizetendő adód.

szensav

szensav
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:15 am

Külföldi munkavállalás 2

HozzászólásSzerző: Balage » csüt. nov. 08, 2007 10:11 am

Szia szensav!

Még mindig nem tiszta ez az egész. Ahogy állnak a dolgok, az angol cég lenne a munkáltatóm, én sima munkavállaló lennék. Céget nem szívesen alapítanék ezért. Nem Angliában kellene adóznom akkor is, ha mondjuk kiküldenek Iránba dolgozni?

Balage

Balage
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:16 am

Külföldi munkavállalás 2

HozzászólásSzerző: szensav » csüt. nov. 08, 2007 10:25 am

A leírtak alpján minden jövedelmed Mo-n adózik, függetlenül attól, hogy a munkáltatód történetesen angol. Stamsi írja le a lényeget elég velősen, azt a bejegyzést olvasd el mégegyszer.

Adótervezés szempontjából annyit lehet játszani, hogy magánszemélyként kevesebb jövedelmed keletkezzen, így az itthoni adóalapod is kevesebb, kvázi itthon kevesebb adót kell megfizetned.

szensav
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:15 am

Előző

Vissza: Nemzetközi adózás

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron