Oldal: 1 / 1

Magyarok munkavégzése Németországban

HozzászólásElküldve: csüt. jan. 01, 1970 1:00 am
Szerző: vargagizi

Sziasztok!

Hogyan és hól adóznak azok a magyar munkáltatóval kötött munkaszerződéssel Németországban foglalkoztatott munkavállalók akiknek itthon a garantált bérminimum után megfizetik a tb járulékokat, de a munkabért Németországban euróban kapják.Egy évig dolgoznak kint utána megszűntetik a munkaviszonyt és két hónapot itthon vannak Tudtok ebben segíteni?

Köszönöm

vargagizi


Magyarok munkavégzése Németországban

HozzászólásElküldve: kedd júl. 24, 2007 6:38 am
Szerző: stamasi

Szia!

A munkavállalók itt Magyarországon fognak adóbevallást készíteni és az, hogy mindkét jövedelmüket fel kell -e  tüntetniük az éves adóbevallásban, az az alábbiaktól függ: (A magyarországon szerzett jövedelmet természetesen mindenképpen be kell vallani.) Alapesetben egyébként a belföldi illetőségű magánszemély teljes körű adókötelezett, azaz a belföldről és külföldről szóló jövedelme után is egyaránt adózik.

Külföldön megszerzett adóból belföldön figyelembevehető összeg:

A külföldön megfizetett adó levonhatósága attól függ, hogy van -e a két ország között egyezmény a kettős adóztatás elkerüléséről (és ha van, akkor az hogyan rendelkezik).

Ha van egyezmény és az úgy rendelkezik, hogy a külföldről származó jövedelem után nem kell belföldön adózni, akkor a jövedelmet nem kell bevallani.

Illetve, ha van egyezmény, de az a beszámítás módszerét írja elő, akkor:

a külföldi jövedelemként kifizetett munkabérnél, a külföldi munkabér adóterhet nem viselő járandóságnak minősül, így a rá jutó adót az összes adóból levonásba lehet helyezni. (ilyenkor fel kell tüntetni az adóbevallásban).

Ide vonatokozó egyezmény: 1979. évi 27. törvényerejű rendelet.

Üdv. stamasi

 

 


Magyarok munkavégzése Németországban

HozzászólásElküldve: kedd júl. 24, 2007 7:12 am
Szerző: stamasi

Kérlek nézd meg az egyezményt, de szerintem a jövedelmük kint Németoszágban adóztatható, függetlenül az ott tartózkodás idejére, és itthon adóterhet nem viselő járandóság lesz a kinti munkabérük.

Üdv. stamasi


Magyarok munkavégzése Németországban

HozzászólásElküldve: pén. júl. 27, 2007 9:43 am
Szerző: Cityt

Szia

Szerintem a Németotszágban megszerzett bér után ott, a magyar után és a német után együtt (levonva a Németországban megfizetett SZJA-t) itt adóznak. Válts ki nekik E101-est és akkor nem kell járulékot fizetniük Németországban.

Cityt