Adófórum

Adózási és számviteli információk

Félanoním nemzetközi szolgáltatás adózása

Nemzetközi adózás

Félanoním nemzetközi szolgáltatás adózása

HozzászólásSzerző: par1aszt » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Helló, kedves Hölgyek és Urak!

Egy érdekes problémára szeretnék választ, sőt inkább talán tanácsot kapni.
Egy olyan tevékenységbe kezdtem bele nem olyan régen, amelyből van valamennyi, értékelhető bevételem.

Az interneten anoním közegben, anoním módon nyújtok egy nem túl bonyolult online szolgáltatást, amelyből nekem hasznom van. Nem is igazán én vagyok az anoním, hanem inkább a felhasználóim, akik ráadásul nagyrésze valószínűleg külföldi. (Semmi illegális dolog, ezért kezeskedem.)
A lényeg tehát az, hogy bevételem származik olyan dologból, ahol igazából azokat akik nekem fizettek, felmutatni nem tudom. (Bitcoin-történet aki ismeri, a fizetés is anoním módon történik.)

Ezt a tevékenységet én természetesen teljesen legálisan szeretném csinálni, a bevételeim után a rendnek megfeleően, tisztességesen adózni szeretnék, hogy problémám ne legyen. A kérdéseim a következők lennének:

- Ha én (magánszemélyként, mert jelenleg az vagyok) az adózás idején év végén bemutatom a bankszámlaszámomat a beérkezett összegekkel bizonyítékként, majd e beérkezett összegek után tisztességesen befizetem az adót, onnantól én jogilag rendben vagyok-e?

- Ha nem, akkor mit kellene tegyek ahhoz, hogy rendben legyek?

Egy jóismerősöm az online kaszinókhoz hasonlította a helyzetemet, mondván hogy sok olyan ember van pl., akik magánemberként online kaszinózásból szereznek bevételt... amivel semmi baj nincs, egészen addig, amíg a bevételeit normálisan leadózza.

Tisztelettel köszönöm a véleményeteket, tanácsaitokat.

Béla
par1aszt
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:42 am

Vissza: Nemzetközi adózás

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég