Adófórum

Adózási és számviteli információk

Végelszámolás - külföldi tulajdonosok

Nemzetközi adózás

Végelszámolás - külföldi tulajdonosok

HozzászólásSzerző: Tí-Mea » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!
Nagyon gyors segítségre lenne szükségem, ha valakinek lenne ebben tapasztalata.. Magyarországi bejegyzett KKT. olasz tulajdonosokkal elhatározta a jogutód nélküli megszűnést. Csak pénzvagyona van, amit felosztanának a tulajdonosok. A kettős adózást kizáró egyezmény számomra annyira értelmezhetetlen, hogy nem tudom, de még a NAV ügyfélszolgálatánál ülők sem tudják, hová sorolandó, hol adóztatandó.
Valaki l.szi segítsen !!!!
Köszi előre is!
Tí-Mea
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:24 am

Végelszámolás - külföldi tulajdonosok

HozzászólásSzerző: Tilea » kedd máj. 01, 2012 5:35 pm

Szia,

Szerintem Magyarországon adózik az alábbi cikk alapján.

22. CikkEgyéb jövedelem(2) Az (1) bekezdés rendelkezései nem alkalmazandók akkor, ha a jövedelemnek az egyik Szerződő Államban illetőséggel bíró kedvezményezettje a másik Szerződő Államban akár egy ott levő telephely útján ipari vagy kereskedelmi tevékenységet fejt ki, akár egy ott levő állandó berendezés segítségével szabad foglalkozást űz, és a jog vagy a vagyon, amelyből a jövedelem származik, ténylegesen ezekhez tartozik. Ebben az esetben a jövedelem a másik Szerződő Államban adóztatható, annak belső törvényhozása szerint.

Üdv:

Lea
Tilea
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:28 am

Végelszámolás - külföldi tulajdonosok

HozzászólásSzerző: Tí-Mea » szer. máj. 02, 2012 8:44 am

Sokat nyomoztam az adóhivatalnál, nekik sem olyan egyértelmű ez az egyezmény értelmezés, de 90 %-ban arra jutottak, hogy az osztalék fogalmába sorolható leginkább a vállalkozásból kivont jövedelem, mivel egy felhalmozott nyereség felosztásról van szó... vagyis a 10. cikk, eszerint Magyarországon adózna 10 %-kal, a különbözet Olaszországban. Egyenlőre itt tartok, de ha valakinek lenne még tapasztalata, nagyon megköszönném.

Üdv.
Timi
Tí-Mea
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:24 am


Vissza: Nemzetközi adózás

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég