Oldal: 1 / 1

Illetőség igazolás?

HozzászólásElküldve: csüt. jan. 01, 1970 1:00 am
Szerző: ildiko77

Tisztelt Szakértők!

A következő ügyben kérném a segítségüket: van egy kft-m, ami szerződést kötött egy bolgár céggel, magyar telephellyel rendelkezünk, csak a szolgáltatást ( műszaki ellenőrzés) végezzük Bulgáriában.A szerződés még 2006-ban jött létre, és az első számlát is 2006 december végén állítottam ki. A kettős adóztatás elkerülése érdekében az apehtól egy igazolást kellene kérnünk, hogy a bolgár adóhatóság ne vonja le a bolgár adót. Olvasgattam az apeh honlapján, és az lenne a kérdésem, hogy ez lenne az illetőség igazolás? Illetve, az apeh elfogadná-e a bolgár cég által elküldött bolgár-angol nyomtatványokat is, leigazolná-e? Illetve szeretném tudni, hogy van-e még valamilyen más bejelentési kötelezettségünk ezzel kapcsolatban? 

 

Köszönöm szépen előre is a válaszukat,

üdv. ildiko77 


Illetőség igazolás?

HozzászólásElküldve: kedd jan. 09, 2007 2:12 pm
Szerző: aniko.varga2006

Ha jól értem, Mo-on szeretnétek az adót fizetni. Az Apeh nem a bolgár cég által beküldött nyomtatványokat igazolja le, hanem a magyar kft. magyarországi illetőségét igazolja. Ezt kell majd (feltételezem bolgárra, esetleg angolra fordítva) a bolgár adóhivatal számára benyújtani. Az Art. 85/A. par. 5. bek. szerinti illetőségigazolást állítja ki az Apeh a belföldi illetőségről.

 


Illetőség igazolás?

HozzászólásElküldve: kedd jan. 09, 2007 3:13 pm
Szerző: ildiko77
Igen, Mo-n szeretnénk adót fizetni. Köszönöm szépen a választ!

Illetőség igazolás?

HozzászólásElküldve: szer. jan. 10, 2007 1:05 pm
Szerző: aniko.varga2006
Még annyi jutott eszembe, hogy az azért kérdés, hogy milyen adót. Áfa tv. 15. par. 1 bekezdést és 4. bekezdés c és d pontját nézzétek meg abból a szempontból, hogy a mo-i cég székhelye vagy a műszaki ellenőrzés mint tevékenység helye szerint lesz-e a szolgáltatás teljesítésének helye. Ha ugyanis utóbbi, akkor nincs Mo-on áfafizetési kötelezettség, az áfa tv. 3. paragrafus miatt.

Illetőség igazolás?

HozzászólásElküldve: csüt. jan. 11, 2007 2:52 pm
Szerző: ildiko77

Igen, nem fizetünk áfát.

Köszönöm szépen a segítséget!