Szia !
Őszintén szólva most nem jártam körbe dolgot, csak józan paraszti észre hagyatkozva: ha külföldit alkalmaz magyarországi cég, vagy engedély/bejelentés köteles , vagy nem.Munkaügyi központnál lehet utána nézni, ha jól emlékszem. Amennyiben alkalmazom és nem kiküldetésben van, akkor ugyanúgy bírálom el, mintha itteni munkavállaló lenne, kérek neki TAJ számot....
Illetőség igazolásról én fordított esetben hallottam, az itteni APEH/OEP kéri az igazolást, ha valaki kinn biztosított( magyar állampolgár külföldi munkavállalás), azaz kinn bír illetőséggel- ezt viszont a munkáltatója, vagy akkor az ottani APEH ( ha az állampolgár kötelezett a bevallásokra- nem a hivatal, munkáltató készíti) adja ki, kérésre.
Talán keresd meg még ezt a tv-t a magyarország.hu jogszabálykeresőjével, 1999: XXX. tv., hátha van benne valami erre vonatkozóan, bár nem hiszem, mert ez a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezmény.
Na nem biztos hogy világosan fogalmaztam, de maga a kérdés sem egyszerű, ahogy látom( válaszadásokból következtetve) nem csak nekem.