Szia Laci!
Mivel alanyi mentes vagy, nem esel a fordított adózás alá semmiképpen, hiszen csak áfa nélkül állíthatsz ki számlát.
Tehát ugyanúgy számlázol, mintha itthon dolgoznál, és ugyanúgy adózol is!!
Ebből eredően EU-s adószám sem kell.
Üdv:Éva
Kedves Éva ! Kösz, hogy válaszoltál kérdésemre, de a munka huzamosabb időt venne igénybe akár 12 hónapnál is többet, és cégnek kellne számlázni, független attól,hogy én alanyi mentes vagyok. Az egyezmény úgy szól: Határon átivelő szolgáltatásnyujtás: EV is kiküldheti magát külföldi munkavégzésre. Ebben az esetben mind a munkáltatókra, mind a munkavállalókra irányadó feltételket teljesíteni kell, továbbá a kiküldetés szerinti állam szabályai szerint is teljesíteni kell az EV-hoz szükséges feltételeket. ????
Amennyiben egy önálló vállalkozó tevékenységét egy másik tagállamban fejti ki, akkor a másik tagállamban történő munkavégzés ellenére az önálló vállalkozó továbbra is a kiküldő állam jogszabályai szerint lesz biztosítva úgy, mintha továbbra is ennek a területén dolgozna.
Az alapesetet tudom, csak túl egyszerűnek tartom a dolgot, hisz munkavállalási engedélyeket meg mnagyon nehezen lehet szerezni.A kérdést azért tettem fel, mert nagyon sokan dolgoznak igy ausztriában ami majdnem egyenlő az ithoni kiskönyves foglalkoztatással. olyantól szeretnék választ kapni, aki konkrétan igy dolgozik kint és a gyakorlatból tudna tapasztalot átadni. De nagyon köszönöma gyors válaszodat. Üdv Laci
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég