Én szerintem ezt nem tudod sehova jelenteni. A bevallásokat továbbra is küldeni kell. Ha a beltagnak nincs máshol munkaviszonya, akkor a járulékokat is fizetnie kell.
Üdv
Tbj. 8. § 3. c)
Szünetel a biztosítás
az ügyvéd, közjegyző (...) biztosítása arra az időtartamra, amelyre kamarai tagságát szünetelteti.
Tehát nem kötelező a járulékokat megfizetni, ha a kamarai tagsága is szünetel.
De ha nincs más jogviszony alapján biztosítása, akkor saját maga után havonta a 4.350 Ft-ot fizetnie kell.
Szerintem a 08T1041-esen be kell jelenteni a biztosítási jogviszony végét, és a köv. nappal a 08T1011-esen bejelenti saját magát, mint nem biztosított személyt.
Üdv. Andi
folytatom:
Máshova nem kell külön bejelenteni a szüneteltetést, az majd a 2008. évi bevallásokban fog szerepelni (bevétel 0, költség 0).
Szia Magdi!
Szerintem Andinak igaza van a biztosítással kapcsolatban. Viszont, mint Ügyvédi Iroda, az összes többi bevallást (társasági adó, iparűzési adó, mérleg, áfa, ha áfá-s vagy) be kell adni nullásan is. Csak az egyéni ügyvédekre vonatkozik, hogy szüneteltehetik a tevékenységüket, mert ők egyéni vállalkozónak minősülnek, nekik nem kell beadni semmilyen bevallást.
Üdv.Edit
Szia Magdi!
Az Ügyvédi Iroda nem szűnik meg (csupán a tag szüneteltet), ezért a bankszámlát nem szűntetheted meg és minden bevallást határidőre be kell adni. Járulékot nem kell fizetni a tag után, de ha nincs más jogviszony után biztosítása, akkor a 4.350 Ft-ot fizetnie kell. Még arra figyelj, hogy a kamaránál van szüneteltetés alatt is tagdíj, csak kevesebb, mint a működő ügyvédnél. Az ügyvédi biztosításnál pedig megállapodás kérdése, hogy vállal-e a szüneteltetés alatt tagdíjfizetést vagy sem.
Üdv.
Vissza: Tb, munkaügy, bérterhek
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 19 vendég