Sziasztok!
Szerintetek az Adóújság,Adó és péű-i ell. értesítö vásárlása hová könyvelendő. 511-vagy 52-be?A könyvvizsgálónk szerint szolgáltatásnak minősül.!?.
üdv Nikolinka
Sziasztok!
Szerintetek az Adóújság,Adó és péű-i ell. értesítö vásárlása hová könyvelendő. 511-vagy 52-be?A könyvvizsgálónk szerint szolgáltatásnak minősül.!?.
üdv Nikolinka
Sziasztok!
Én az 5252-re.
525: Oktatás és továbbképzés költségei
5252: Napilap, folyóirat, szakkönyv néven
Üdv.: Margit
Sziasztok! A számviteli levelekben olvastam, hogy a szakkönyv, szaklap vásárlása anyagktg, tehát 51, de ha előfizetésre van, akkor már nem termékről, hanem szolgáltatásról van szó (csomagolják, postázzák, v. eljuttatják a megrendelőhöz), ezért 52.
Üdv: Böbe
Sziasztok!
Én is úgy tudom, hogy az újságosnál megvásárolt kiadványokat az 51-esbe kell tenni, hiszen ahhoz nem kapcsolódik szolgáltatás, míg az előfizetéses vásárlásnál a házhozszállítás miatt 52-esbe kell könyvelni.
Üdv: CS
Szia!
A többiek már jó választ adtak én csak hozom a forrást::))
A szakkönyv, a szakmai folyóirat beszerzése, megvásárlása termékbeszerzés, akár egy, akár több kiadvány egyidejű beszerzéséről van szó. Ebből következően, saját célra történő felhasználás esetén, a bekerülési értéket anyagköltségként kell elszámolni. Amennyiben a szakkönyvet tárgyi eszköznek minősítik, akkor a bekerülési értéket - az általános előírások szerint - értékcsökkenésként kell leírni.A szakmai és egyéb folyóiratok előfizetési díját az előfizetési időszak igénybe vett szolgáltatása költségeként kell elszámolni. Ugyanis az előfizető az előfizetési díj ellenében szolgáltatást kap, az előfizetési időszakban megjelent folyóiratokat, helyszínre szállítva, annyit, amennyi az előfizetési időszakban megjelent, és nem meghatározott darabszámú folyóiratot. Az előfizetési díj termékenkénti számlázása a termékértékesítés általános szabályai mellett (darabszám, egységár, ellenérték) nem valósítható meg."
Üdv Erika
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég